Новини и статии

всичко ново и интересно от света на обученията

Колапс в Homeofiice: Как да продължите работа в домашни условия

 

Пандемията все още не е приключила. В офиса защитните мерки се увеличават. Домашният офис също е част от него. Но мнозина все още прекарват лятото в домашния офис. Колкото по-дълго работим от вкъщи, толкова по-скоро таванът започва да пада върху главите ни. Изведнъж пропускаме „доброто утро“ от нашите колеги - което преди беше съвсем нормално. Имаме шепа съвети как да избегнете досадата от прекараното време вкъщи.

Спете час по-дълго и си спестете досадното пътуване до работа в пренаселения градски транспорт. Работете без грим, бръснат или по пижама, защото така или иначе никой не ви вижда. Домашният офис има много предимства, но и своите клопки. Поне в дългосрочен план, тъй като първоначалната еуфория може бързо да се превърне в самота. За да не намери пътя си това чудовище, наречено скука, моля, обърнете внимание на следните пет точки.

Пазете се от самотата

Опитайте се да планирате дните си по такъв начин, че да нямате възможност да се чувствате самотни в домашния офис. Работете просто и ясно: структурирайте предварително работното си време и задачите си, така че винаги да сте в ритъм. По този начин по-бързо влизате в работния процес, по-продуктивни сте и времето минава

Един обяд със Skype

Яденето на обяд сам не винаги е глупаво, но често. Особено в ежедневната работа. Докато вие самотно си ядете супата и копнеете за оживената кухня в офиса, със сигурност един или друг колега вероятно се чувстват по същия начин в същия момент. Така че защо да не прекарате обедната почивка на практика заедно през Skype, Zoom, Teams или др.? Срещнете се с колегите си за виртуален обяд. Така всеки може да седне на собствената си маса и пак да не е сам.

Музика за фон

В дългосрочен план го мразите, но след това изведнъж го пропускате: постоянното, безкрайно монотонно тътене на фона на офиса. Но ако изведнъж стане ужасяващо тихо у дома, тогава музиката може да бъде добро решение на проблема ви. Не за всички нас, но някои хора дори могат да се концентрират по-добре с музика. Голяма полза: В резултат ще се почувствате по-малко сами.

Прекарвайте работните си паузи навън!

Редовните почивки са важни - дори в домашния офис! Тъй като обаче трябва да прекарате тази почивка сами, вече можете да я използвате, за да подишате малко въздух. Сам. Част от дневната светлина ще превърне домашното зомби обратно в нормален човек. Кислородът също стимулира мозъчните клетки и осигурява по-висока производителност.

Поддържай средата си чиста и красива!

Clear space, clear mind – Други са знаели това преди нас. За съжаление забравяме това твърде често! Но тъй като сега прекарвате много време вкъщи на бюрото си, е време най-накрая да го оправите. Защото само ако се чувствате комфортно на работното си място, това ще подобри и общото ви настроение. Снимки на приятели и семейство (заместител на колеги!) И едно или две растения до вашия лаптоп - хей престо, вие се чувствате по-малко самотни.

За контакт с нас

гр. София, Ул. Николай Лилиев, 1421

  • dummy+ 359 (0) 2 421 90 47

  • dummy office@wifi-bg.bg

Имейл бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин
© WIFI България 2024. Всички права запазени.