Новини и статии

всичко ново и интересно от света на обученията

Метод за учене на месеца: Проверка на знанията

 

Дигиталните инструменти в обучението правят ученето и преподаването още по-разнообразни - и създават, наред с други неща, интересни възможности за проверка на нови или съществуващи знания. От една страна, познаването на нивото на знания на участниците в курса е важна информация за обучителя кое съдържание все още е необходимо или къде трябва да се задълбочи. От друга страна, успокояващо е всеки участник да знае къде се намирате - особено преди Тестовете за проверка на знания.  

 

Дигиталните инструменти правят всичко по-лесно

 

Е, цифровите времена променят и някои методи на обучение: Цифровите инструменти не само внасят повече действия в обучението, но и ефективност и възможност за приближаване до "нормалността", в която живеехме преди. „Днес това е просто част от възможността да общуваме като обучител с участниците на едно равнище“, казва треньорът на WIFI Томас Айхингер. Под „на на едно равнище” той има предвид, че за повечето хора ползването на дигитални устройства е нещо обичайно. Говорейки за мобилни устройства: Едно от предимствата на многобройни уеб-базирани платформи за обучение е, че те могат да се използват и в учебни зали, които нямат определени специални места за работа с компютър. Дигиталните устройства са вече достатъчно средство, за да се потопите във виртуалния свят на придобиване на нови знания.

 

 

Самообучение - можете да правите повече

 

Платформата за обучение по WIFI също е полезен инструмент, когато става въпрос за проверка на знания и насърчаване на самообучението. Било то преди, по време или след обучителния курс:

 

·         Преди курса: Да се ​​класифицира нивото на знания на участниците и за всеки индивид като подготовка за това, което той или тя очаква в курса и какви знания се изискват

 

·         По време на курса: За по-дълги курсове или курсове, за да проверите собственото си ниво на знания и да ви мотивирате между тях.

 

·         След курса: За да проверите напредъка в обучението или като финален тест на курс.

 

Онлайн тестовете, които обучителят създава на платформата за обучение, могат да бъдат с многократен избор, единичен избор, попълване на празни места или задания на термини или изображения. Но са възможни и отворени въпроси с въвеждане на текст. Не е задължително въпросите да идват от обучаващия: Например, въпросите на участниците могат да бъдат събрани в набор от въпроси, от който обучителят след това създава междинни тестове за самооценка или подготовка за финалния тест. Съвет за подготовка за изпити от Силя Зиман, ръководител на eLearning във WIFI Виена: „Групата може да използва форума на платформата за обучение на WIFI, за да създаде сама изпитни въпроси, които обучителят след това включва в онлайн тест“.

 

За контакт с нас

гр. София, Ул. Николай Лилиев, 1421

  • dummy+ 359 (0) 2 421 90 47

  • dummy office@wifi-bg.bg

Имейл бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин
© WIFI България 2024. Всички права запазени.